Kunststroming 2016

kunststroming

 

Volg de stroom van het riviertje de Vlist en beleef kunst en cultuur in het oer-Hollandse landschap van de Krimpenerwaard. Kunststroming is een fantastisch tweejaarlijks evenement dat cultuur en natuur in onze streek verbindt, en daarom door het Streekfonds van harte wordt gesteund.

kunststroming“Liefelijke Vlist, die zich slingert / door 't weilandenrijk als een wingerd” jubelde polderdichter Henk Kooiman in de vorige eeuw. En zo is het! Het veenriviertje meandert door het open weideland van de Krimpenerwaard, met zijn knotwilgen, molens en oude kaasboerderijen aan weerszijden. In vroeger tijden voeren hier beurtschippers met een trekschuit, nu zien we op een mooie dag wat kano’s en vooral veel fietsers bij de rivier.

Het evenement

Twee weekenden lang konden bezoekers langs dit riviertje genieten van kunst en cultuur in de Krimpenerwaard. Kunststroming 2016 op 10, 11, 17, en 18 september werd voor de derde maal georganiseerd door kunstenaarsvereniging KrimpenerKunstwaard. Op 16 plekken langs de Vlist waren werken van 60 Nederlandse en Belgische kunstenaars te zien.

De locaties

Voor de foto’s, films, beelden, schilderijen en installaties waren bijzondere locaties gekozen, zoals boerderijen, een kerk, een molen, monumentale huizen en tuinen van particulieren. Daardoor werden de werken in de unieke sfeer van het landschap van de Krimpenerwaard beleefd.

Steun van het Streekfonds

Het Streekfonds Krimpenerwaard steunde Kunststroming met een bedrag van €2000. Andere partijen die het evenement steunden zijn de gemeente Krimpenerwaard en de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Meer informatie

Meer informatie over Kunststroming 2016: https://www.kunstwaard.nl/index.php?id=82.

csm flyer kunststroming 2016 87901edf80