Drie jonge paspoorthouders ontvingen oorkondes met poldertitel

Drie jonge paspoorthouders ontvingen oorkondes met poldertitel

 

Elise, Daniël en Mark verzamelden 15 stempels. Elise (7 jaar ), Daniël (9 jaar) en Mark (11 jaar) Teeuw ontvingen op 10 september ieder een oorkonde met de gewonnen poldertitel “ boer of boerin” voor de door hen verzamelde 15 stempels elk bij de attracties van het Paspoort Krimpenerwaard.

De drie kinderen uit het gezin Teeuw uit Ammerstol verzamelden in de eerste editie van het paspoort de meeste stempels. Naast de oorkonde kregen zij nog een boekenbon, een powerbank van de Rabobank, een kanotocht aangeboden door kanocentrum Het Loetbos en een geheel verzorgde familielunch in het pannenkoekenrestaurant Onder de Molen, aangeboden door paspoortdeelnemer Onder de Molen.

Martijn Spijk, directievoorzitter van Rabobank Krimpenerwaard en initiatiefnemer Peter Egge reikten op het drukke evenement “Krimpenerwaard in Beweging” de oorkondes en prijzen uit. Winnaar Mark Teeuw was in z’n nopjes: “ Je komt op allerlei plekken waar je nog nooit geweest bent. Zo leuk, zoals in de Mengelmoestuin vlak bij ons huis en Bisdom van Vliet in Haastrecht!”

In totaal zijn er nu al meer dan 25.000 paspoorten verspreid via de Basisscholen, Voortgezet Onderwijs, bibliotheken, Gemeentehuizen, VVV’s in de omgeving, winkels, Rabobank Krimpenerwaard en deelnemers van het paspoort.

Het paspoort heeft tot doel om vooral jongeren van 8-14 jaar op een speelse manier te laten kennismaken met de veelheid en diversiteit van attracties in de hele Krimpenerwaard. Op deze manier ontdekken en ervaren ze hoeveel doe-activiteiten er in de polder zijn zoals  kanovaren, golfclinics of workshops bij een imkerij of kunstenaar”. In totaal doen er 30 attracties mee met het paspoort. Vaak nemen de kinderen hun ouders of grootouders mee, terwijl veel oudere wandelaars en fietsers het paspoort gebruiken voor uitstapjes.

Het paspoort is tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van de deelnemende attracties en organisaties, de Gemeente Krimpenerwaard, Gemeente Krimpen aan den IJssel, Streekfonds Krimpenerwaard, Groenalliantie Midden-Holland en de Rabobank Krimpenerwaard.

Voor de volgende editie kunnen stempels verzameld worden tot 31 juli 2017.

Voor meer informatie zie www.paspoortkrimpenerwaard.nl

Zie ook het project "Krimpenerwaard Paspoort" op deze website.