Insectenhotel voor Loetbos Idylle

insectenhotel

 

Sinds juni dit jaar herbergt het Loetbos een duurzaam hotel voor insecten. Het insectenhotel staat midden in de Idylle, een bloemenveld dat bijen en vlinders de gelegenheid biedt om aan nectar en stuifmeel te komen.


Vlinders en bijen

De Idylle lokt vlinder- en bijensoorten terug in dit gebied. Met de bouw van het hotel worden de overlevingskansen van de insecten vergroot. Reden genoeg voor het Streekfonds om dit initiatief te steunen.


Hotelkamers

Het hotel 36 bevat vakken, die gevuld zijn met diverse soorten materiaal als bamboe, riet, houtblokken, stro, hooi, boomschors en dennenappels, dakpannen met daartussen leem en bakstenen met leem.

Egels

Ook zijn er drie vertrekken onder het hotel gebouwd waar egels hun jongen kunnen grootbrengen en een winterslaap kunnen houden. En er is gedacht aan een tochtvrije ruimte waar vlinders kunnen overwinteren. Het dak is bedekt met sedum dat er niet alleen natuurlijk uiztiet, maar in de bloeitijd ook een extra bron van stuifmeel en nectar is.

Opening

Het hotel met zijn mooie, idyllische tuin werd op zaterdag 11 juni 2016 geopend. De Idylle kwam tot stand door een samenwerking van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard, de Vlinderstichting, de Groen-Alliantie Midden-Holland en de Nederlandse Bijenhouders Vereniging.
Het Streekfonds steunde het insectenhotel met een bijdrage van € 2000. Het Streekfonds heeft ook in 2015 aan de Idylle bijgedragen door de schenking van een speciale maaier.IMG 1259

Meer over de Idylle en het insectenhotel

Foto’s van de bouw van het insectenhotel door de NVWK
https://www.nvwk.nl/actueel/fotoalbums/de-bouw-van-het-insectenhotel-in-beeld

Start van de Idylle in 2015
http://www.streekfondskrimpenerwaard.nl/actueel/117-idylle-in-het-loetbos

Over de bouw van het hotel in de Idylle
https://www.nvwk.nl/actueel/nieuws/een-insectenhotel-in-de-idylle