D-day Krimpenerwaard

d day

 

De nieuwe stichting D-day Krimpenerwaard heeft het plan opgevat om jaarlijks rond 6 juni -de herdenking van D-Day- een evenement in de gemeente Krimpenerwaard te organiseren met een bijzonder eerbetoon aan onze Veteranen.

Leven in Vrijheid – het wordt gevierd en gekoesterd in Krimpenerwaard. Door dit evenement wil de stichting aandacht vragen voor een verworvenheid waar meeste mensen niet bij stilstaan. De Stiching: “Vrijheid is geen vanzelfsprekenheid! De inzet van soldaten, oud en jong, in eigen land en (ver) buiten onze landsgrenzen, heeft die vrijheid mogelijk gemaakt. Een niet onaanzienlijk aantal veteranen woont bovendien in de Krimpenerwaard.”

Herdenking D-daylogo D Day 222x300

Op zaterdag 4 juni 2016 werd op het Doelenplein in Schoonhoven een concert georganiseerd als eerbetoon aan die veteranen. Dit concert was voor iedereen vrij toegankelijk. De Marinierskapel der Koninklijke Marine, Zuid-Duitse Musikverein Stadtkapelle Weil der Stadt en de steelband van het Korps Mariniers traden op en foto’s lieten de wereldwijde inzet van soldaten zien.

Steun Streekfonds

Het streekfonds steunt het evenement met een bijdrage van €500.

RTV-Krimpenerwaard maakte een item over het evenement: https://www.youtube.com/watch?v=jVPt9FMup0U

Meer info op website: https://leveninvrijheid.nu