Film Polder op WFFR en in de race voor Groene Award

Film Polder op WFFR en in de race voor Groene Award

 

Film Polder op WFFR en in de race voor Groene Award

In 2015 steunde het Streekfonds het initiatief van filmmaker Edwin Hayton om een film te maken over flora en fauna in de Krimpenerwaard. De film Polder, die vorig jaar in première ging, wordt dit jaar vertoond op het Wildlife Film Festival Rotterdam en gaat bovendien op voor de Groene Award.

De Krimpenerwaard is het grootste aaneengesloten slagenlandschap van Nederland en heeft een unieke historie. Het gebied huisvest een enorme schat aan flora en fauna, belangrijke rustgebieden voor weidevogels en is het typische polderlandschap waar Nederland bekend om staat. 

De film van de Krimpenaar Hayton neemt de kijker mee op een vlucht over het natte weideland. We volgen the struggle for life van onder meer de torenvalk, de zwaluw, de meerkoet en de haas door het wildlife van de Krimpenerwaard. De vriendelijke, weidse graslanden verhullen een spannende strijd om het bestaan! 

De film is te zien in Cinerama Rotterdam op zaterdag 29 oktober om 10:30 uur. Na afloop is er een Q & A met filmmaker Edwin Haighton en boswachter Quirijn de Ruijter van het Zuid-Hollands Landschap.

Meer weten?

Informatie over het WFFR

De film Polder is een van de projecten die het Streekfonds steunde in 2015