Foodkaart Krimpenerwaard

foodkaart proef de kw

 

Half december werd de Foodkaart Krimpenerwaard uitgebracht. De kaart toont een overzicht van bedrijven in de Krimpenerwaard die streekproducten maken en verkopen.

De foodkaart is een folder met een kaart van de Krimpenerwaard. Daarop staan de 37 plekken waar lokale producenten hun streekgebonden producten maken en verkopen. Die variëren van melkproducten tot rivierkreeften en van ijs tot glutenvrij bier.

Proef de Krimpenerwaard

De kaart is een initiatief van de Stichting Promotie Krimpenerwaard en maakt deel uit van het promotieproject ‘Proef de Krimpenerwaard’. Onder deze noemer werd vorig jaar juni al een foodfestival georganiseerd, in de tuinen van het Streekmuseum Krimpenerwaard.

Duurzaam en dichtbij

Met de Foodkaart hoopt de stichting meer bekendheid te geven aan streekproducten. Dat is goed voor de lokale en regionale economie en past bij de moderne wens om voedsel duurzaam en dichtbij te produceren en consumeren. De kaart geeft een handig overzicht van streekbedrijven, en is ook goed te gebruiken als kaart voor een leuke fietsroute.

Partners

De 'Foodkaart' werd ontwikkeld onder leiding van Arieke Mijnlieff van de Stichting Promotie Krimpenerwaard. De kaart kwam tot stand met steun van de gemeente Krimpen aan den IJssel, gemeente Krimpenerwaard, de Rabobank en het Streekfonds.

De folder is meegegaan in de streekkerstpakketten van lokale ondernemers en ligt inmiddels ook in bibliotheken en belangrijke toeristische plekken.

Het Streekfonds steunde de foodkaart met een bedrag van €500.

In AD/Groene Hart verscheen het artikel Streekproducten Krimpenerwaard op de kaart gezet over de foodkaart.

 

Foodkaart Krimpenerwaard 1 definitief lage resolutie

Foodkaart Krimpenerwaard 2 definitief lage resolutie