Streekfonds Krimpenerwaard 5 jaar!

streekfonds kw 5 jaar

 

Op donderdag 15 juni vierden wij ons eerste lustrum. In de zonovergoten tuin van gastenboerderij De Appelgaard in Gouderak vierden we de opbrengst van 5 jaar StreekFonds Krimpenerwaard. Met onze vrijwilligers en met boeren, natuurorganisaties en bestuurders uit de regio.

Projecten

Kansen voor de boerenzwaluw. Paspoort Krimpenerwaard. Insectenhotel in het Loetbos. Streekeigen hekken voor vlinders. Hartstocht in Haastrecht, Waterbeeld, Verhalen tussen Oud & Nieuw, Bedstee in de molen, Entreegebied Goudasfalt, Proef de Krimpenerwaard, Vlotjes en krabbescheer voor de zwarte stern, Kunststroming, Gouderakse Tiendweg, Foodkaart Krimpenerwaard en Moestuin Den Dikken Boom. We zijn trots op de projecten die de afgelopen 5 jaar met onze steun zijn uitgevoerd.

Plannen

En het StreekFonds zit niet stil! We keken ook vooruit naar onze plannen voor de komende jaren. Zo hebben we veel vertrouwen in het Kansenboek Zwarte Stern, een projectenplan voor de bedreigde zwarte stern dat op dit moment met onze steun wordt gemaakt. Dat Kansenboek gaat op maat gemaakte plannen en projecten bevatten die de natuur, de biodiversiteit en de leefbaarheid in onze streek bevorderen. Niet alleen voor dat bijzondere trekvogeltje uit het zuiden dat zo dol is op de Krimpenerwaard, maar ook voor de kwaliteit van het water en de natuur in onze streek.

Cadeaus voor de streek

Van de gemeente Krimpenerwaard €2500 en van de Provincie Zuid-Holland kregen we €5000 om via het Kansenboek in de streek te investeren. Daar zijn we hartstikke blij mee! Het StreekFonds zal er ook de komende tijd alles aan doen om geld, vrijwilligers en verschillende partijen bij elkaar te brengen voor het landschap in de Krimpenerwaard.

Onthulling winnaar fotowedstrijd

Tot slot maakten we donderdag ook de winnaar bekend van de fotowedstrijd ‘Mijn mooiste plek in de Krimpenerwaard’. De winnende foto werd onthuld door de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Han Weber. Naast winaar Frans Maaskant kregen Han Weber en burgemeesters Martijn Vroom en Roel Cazemier van de gemeentes Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard een exemplaar van de prachtige foto op canvas.

  • Onthulling-winnaar-fotowedstrijd
  • StreekFonds-krijgt-cadeautje-van-Gemeente-Kwaard
  • boom-planten-bij-het-eerste-jubileum-StreekFonds-Krimpenerwaard-2017
  • boom-planten-lustrum-streekfonds
  • petit-fourtje-SF