woensdag, 14 februari 2018 08:33

Slow Food Groene Hart Oogstmarkt

SlowFood


flyerOogstmarkt

Op 30 september 2017 vond de Slow Food Groene Hart Oogstmarkt plaats op het terrein van GOUDasfalt, dat grenst aan de Krimpenerwaard. Bij 25 kramen met producenten en bereiders van streekfood kon het Groene Hart geproefd en beleefd worden. Het StreekFonds steunde dit initiatief met een bijdrage van €2.000.

Het StreekFonds steunde het initiatief omdat het past bij de wens om voedsel duurzaam en dichtbij te produceren, en producent en consument bij elkaar brengt. Genieten van goede, lokale producten en weten wat je eet en waar het vandaan komt, zijn positieve waarden die inwoners van de Krimpenerwaard en daarbuiten steeds meer waarderen.

Foodexpedities

Het verhaal achter de producten kreeg dan ook ruimschoots aandacht. Tijdens een fietstocht naar de Krimpenerwaard konden producenten van onder andere kaas, bessen en appels worden bezocht.

Foodexpeditie Krimpenerwaard

De foodexpeditie vanuit Gouda door het oostelijk deel van de Krimpenerwaard is overigens ook op eigen gelegenheid te doen. Op https://www.struinenenvorsen.nl/routes/food-kw/ kan de route van 22,5 kilometer worden gedownload, gedeeld en geprint.

Samenwerking

De Slow Food Groene Hart Oogstmarkt maakte onderdeel uit van het project Verkorte keten, van Bodem tot Bord. De Oogstmarkt is een initiatief van Slow Food Groene Hart i.s.m. stichting Struinen en Vorsen en stichting GOUDasfalt en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, Rabofonds Gouwestreek en Streekfonds Krimpenerwaard.

 

  • Slow-Food-Groen-Hart-Oogstmarkt-2017
  • Slow-Food-Oogstmarkt-2