Krimpenerwaard bekeken

krimpenerwaard bekeken

 

De Krimpenerwaard is een uniek gebied. De Krimpenerwaardse beeldenmaker Bram van Risp wil het landschap en het leven graag vastleggen zoals het is.

De mini-documentaire die hij wil maken, gaat over de mensen in de Krimpenerwaard, hun relatie met het landschap en het verbeelden van levend erfgoed: ambachten en tradities die verbonden zijn met het landschap. Ook komt daarin de rol van het StreekFonds aan bod.

Bram is vanaf zijn jeugd gefascineerd door fotografie. Eind 2011 maakte hij de overstap van dierenarts naar fotograaf/filmmaker onder de naam studio scherp & bewogen. Zijn documentaire over de invloed van een melkrobot op het boeren-gezinsleven won de tweede prijs in een mondiale wedstrijd.
"Ik fotografeer en film zonder fratsen. Gewoon zoals het is: puur en spontaan. Mijn vrije werk gaat veelal over de mens en de relatie met hun omgeving. Als ‘veearts’ kwam ik veel bij boerengezinnen over de vloer. Ik heb veel respect voor deze mensen en de liefde voor hun vee. Mijn serie persoonlijke portretten van agrariërs op hun bedrijf is hier een voorbeeld van. Het levert prachtige integere beelden op.
Mijn hart ligt hier in het gebied, bij het landschap en zijn bewoners. Daar wil ik graag een korte film over maken. Zeker als ik op deze manier ook meteen mensen kan inspireren om een bijdrage te leveren aan dat landschap."

Gevraagde investering vanuit het StreekFonds: € 1.750,-                    GEREALISEERD

krimpenerwaard bekeken