zaterdag, 17 februari 2018 08:53

Renovatie expositieruimte Streekmuseum Krimpenerwaard

renovatie expositieruimte streekmuseum


Het Streekmuseum Krimpenerwaard wil de voorzolder aanpassen aan de eisen van de moderne tijd. Er ligt een ontwerp voor een flexibele, mooi vormgegeven expositieruimte met goede verlichting. Daarmee zal het mogelijk zijn om objecten met bijzondere historische (streek)waarde goed en verantwoord te tonen. Het Streekfonds steunt de renovatie met een bijdrage van 5.000 euro.

Geschiedenis

In 2018 bestaat het museum 65 jaar. Wat in 1953 begon met een tentoonstelling op de zolder van het gemeentehuis van Krimpen aan den IJssel, groeide uit tot het cultuur-historisch centrum van de Krimpenerwaard. Met ruim 12.000 bezoekers per jaar heeft het museum een belangrijke cultuurhistorische functie voor onze streek en de omliggende regio.

Expositiezolder

Jaarlijks worden 3 tentoonstellingen op de expositiezolder van het Streekmuseum Krimpenerwaard georganiseerd. Deze ruimte is inmiddels meer dan 30 jaar geleden ingericht met houten wand- en losstaande vitrines. Nadat onlangs een van de houten vitrines is ingestort, is besloten de sterk verouderde situatie aan te passen aan de huidige museale eisen. Daarbij zal ook de verlichting in het gehele museum worden vernieuwd zodat de collectie op een verantwoorde en duurzame wijze kan worden aangelicht.


Website: http://www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl


 

  • Streeekmuseum_expositieruimte_2
  • Streeekmuseum_expositieruimte_5
  • streekmuseum-krimpenerwaard