donderdag, 01 maart 2018 08:45

Feest! - Zilvermuseum Schoonhoven

feest zilvermuseum
Zilvermuseum Schoonhoven viert haar 40e verjaardag met een grootschalig evenement. Onder de noemer Feest! worden diverse activiteiten geschaard die het zilvermuseum en haar goede band met de streek vieren. De verjaardag wordt gevierd van 18 april t/m 17 september 2018.


De tentoonstellingsruimte wordt ingericht als chique feestzaal met een grote gedekte tafel in het midden. Het feest zal “over de top”, bombastisch, barok en overweldigend worden gepresenteerd. Kinderen mogen het hele jaar gratis naar het museum.

Educatief programma

Paralel aan een tentoonstelling wordt een educatief programma uitgevoerd op lokaal, regionaal en nationaal gevestigde scholen. Thema is onder andere: feestvieren in verschillende culturen.
‘Aan tafel met de kikkerprins’ is een museumles waarin jonge leerlingen spelenderwijs ontdekken welke voorwerpen bij een mooi diner aan voorwerpen worden gebruikt. ‘Hoe heurt het eigenlijk’ leert de iets oudere kinderen wat etiquette is en welke regels er gelden bij een chique feest of diner.

App & workshops

De app ‘Hoe vieren we feest in Nederland?’ laat mensen kennismaken met de feesten die we vieren in Nederland. De workshop medaille maken combineert het ambacht van zilversmid met het vieren van een bijzondere prestatie.

Streekproducten

Producten uit de streek zijn uitstekend geschikt om een groot feest luister bij te zetten. Daarom komt er een culinair event i.s.m. ondernemers uit de Krimpenerwaard en zijn er diverse acties om streekproducten op de kaart te zetten.

Bijdrage Streekfonds

Het Zilvermuseum heeft diverse landelijke en regionale fondsen benaderd voor sponsoring van de tentoonstelling. Het streekfonds Krimpenerwaard is gevraagd om 1.000 euro bij te dragen.

 

https://zilvermuseum.com