Bestuurswisseling

 streekfondskrimpenerwaard logo

 

Na 5 jaar nemen onze voorzitter Rutger Ploum en secretaris Katrien Prak aan het einde van deze maand afscheid van het StreekFonds. Zij zullen worden opgevolgd door tijdelijk voorzitter Leo van Veen en secretaris Simen Stienstra.

Rutger Ploum en Katrien Prak zijn sinds de oprichting van het fonds in 2012 door Rabobank Krimpenerwaard, het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) en LTO Noord afdeling Krimpenerwaard bij het StreekFonds betrokken. Rutger Ploum, eigenaar van advocatenkantoor Ploum in Rotterdam en inwoner van de Krimpenerwaard, als voorzitter; en Katrien Prak, eigenaar van bessentuin De Rode Mus in Berkenwoude en bestuurslid van het Zuid-Hollands Landschap, als secretaris. Beiden hebben zij zich met veel enthousiasme ingezet voor een fonds dat positieve initiatieven in de streek steunt en daartoe mensen en partijen weet te verbinden. Bijzonder was hun inzet voor provinciale gelden die tussen 2015 en 2017 in het landschap van de Krimpenerwaard geïnvesteerd konden worden. Zowel Rutger Ploum als Katrien Prak nemen afscheid van het StreekFonds om meer tijd aan andere werkzaamheden te kunnen besteden.

Het StreekFonds wil ook de komende jaren blijven investeren in de vitaliteit van het Krimpenerwaardse landschap. Wij zijn dan ook verheugd dat wij een nieuwe secretaris hebben gevonden in de persoon van Simen Stienstra, die door zijn jarenlange ervaring in het onderwijs het StreekFonds een nieuwe impuls kan geven. Bestuurslid van het eerste uur Leo van Veen zal het voorzitterschap tijdelijk op zich nemen.

Ook de komende tijd kunnen aanvragen worden gedaan voor projecten die het landschap, de biodiversiteit, het cultureel erfgoed, duurzame recreatie en de (be)leefbaarheid van de streek ten goede komen. Als vanouds vindt u daarover informatie op onze website en onze Facebookpagina https://www.facebook.com/StreekfondsKrimpenerwaard. Daar vindt u ook informatie over de projecten die wij de afgelopen tijd hebben gesteund, en over de mogelijkheid om via een donatie te investeren in het landschap van de Krimpenerwaard. U kunt ook op de hoogte blijven van onze activiteiten via een abonnement op onze digitale nieuwsbrief: http://www.streekfondskrimpenerwaard.nl/abonneer-op-onze-nieuwsbrief.