woensdag, 19 december 2018 08:05

Verhalen tussen Oud en Nieuw

Verhalen


In een nieuwe editie van dit kleinschalige verhalenfestival werd afgelopen zondag het oude vertellersambacht tot leven gewekt op bijzondere locaties. Het Streekfonds steunde het Haastrechtse festival met een financiële bijdrage.

Tijdens een uitverkocht festival brachten 9 vertellers verhalen uit de hele wereld mee naar de Krimpenerwaard. Verhalen die ontroerden of het publiek deden huiveren, lachen of nadenken. Streekverhalen, mythologische verhalen, levensverhalen, literaire verhalen en sprookjes. Het publiek hoorde 4 van die verhalen op 4 verschillende locaties.

Locaties & vertellers
De locaties waren het Museum Paulina Bisdom van Vliet, Pand 81, het Hof van Stein, Theater Concordia, de IJsclub, het Poldermuseum en twee huiskamers. De vertellers waren Ailun Elzenga, Frank Belt, Jihad Alariachi, Josine van der Schot, Katty Witterwilghe, Mirjam Mare, Nico van Lent, Tom van Mieghem en Trio Wilde Eend.

Organisatie
De organisatie is in handen van de Verhalencompagnie uit Haastrecht.
Het Streekfonds steunt het Verhalenfestival met een bijdrage van 500 euro.
Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Stichting Bisdom van Vliet, het Van den Akkerfonds en de Rabobank Krimpenerwaard steunen het festival.

Foto's

  • Verhalenfestival 5
  • Verhalenfestival trio wilde eend
  • Verhalenfestival6