woensdag, 15 mei 2019 07:19

Zomer op de Zaag

zomeropdezaag


Op 24, 25 en 26 mei vindt het zinderende kunst- en natuur evenement “Zomer op de Zaag” plaats.

De locatie is het eiland “De Zaag” te Krimpen a/d Lek.

Op deze crossover van natuur expeditie en kunst expositie is er veel te zien en beleven. Zo is er een kunstroute, kun je rond het eiland varen, leren over de natuur, lokale kruiden en streekproducten proeven, genieten van verrassende muzikale intermezzo’s en nog veel meer!

Kunst, zowel binnen als buiten, is van de hand van kunstenaars collectief Stuw-Art, www.stuw-art.nl Dit collectief bestaat uit 20 kunstenaars met zeer uiteenlopend werk, welk wordt getoond in een eigenzinnige kunstroute door het aanliggende natuurgebied en de tuin. Graag bieden zij ruimte aan jong talent; Met de Krimpense jeugd wordt in samenwerking met stichting Synerkri een kunstwerk gecreeerd uit aangespoelde objecten. Ook zullen een viertal gastkunstenaars aanwezig zijn, uit de Krimpenerwaard en Rotterdam, elk met een heel bijzondere invulling op het thema. Al met al staat dit werk garant voor een weekend verwondering, inspiratie en bijzondere ontmoetingen. Kunst met een grote K., net even anders.

Daarnaast is dit evenement een uitnodiging om onze schitterende natuur te ontdekken! Zo zijn er natuurbelevingswandelingen o.l.v Zuid Hollands landschap, kun je leren over koken met de plaatselijke flora door Arike Mijnlief, boeit imker Mark Eijkink de bezoekers met bijen en vertelt storyteller Stella Speksnijder bijzondere verhalen in het witte huis.

Het evenement wordt muzikaal omlijst met intieme, akoustische melodieen van het gelegenheidsduo LeoNora, gongspel met Gradus en het bombastische slotstuk van het koor Sega di Canto. Dit koor, bestaande uit 13 leden, heeft haar thuisbasis op de Zaag. Speciaal voor dit evenement hebben ze een repetoire samengesteld in het thema water en getijden. Een hele uitdaging met een indrukwekkend en gevarieerd resultaat! De intense vocalen worden nog versterkt door de unieke videobewerkingen die op de achtergrond te zien zijn en een harmonieus dialoog aangaan met het koor. Een bijzondere creatie van kunstenares Bep Fränzel. Meer info over dit koor vind u op www.segadicanto.nl

Voor het actuele programma, check onze facebook pagina www.facebook.com/stuwartkunst

Deelnemende Stuwart leden; Anneke Poetsma, Agnes Westerduin, Bep Fränzel, Els Molenaar, Freek Higler, Hanneke Blom, Jeannette Ephraim, Leo Jongenotter, Liesbeth de Reiger, Marian van Buren, Marina Tramper, Nora van Krimpen, Rene van Es, Theo Hoogerwerf- Boomzinger.

Gastkunstenaars; Esther Hamels, Jacqueline Specken, Marianne Fontein, Vera Harmsen

Flyer

Loading...