maandag, 12 oktober 2020 11:38

Op de fiets de Krimpenerwaard door

Verhalenfestival Haastrecht 

De Wetering op en dan richting Bergambacht. Vervolgens ter hoogte van De Kwakels de Okkerse Kade op en dan linksaf richting Loetbos. En soms nog een extra rondje in de omgeving van Berkenwoude en via Krimpen aan de Lek naar huis. Het is de favoriete én vaste fietsroute van Leo van Veen, notaris te Lekkerkerk én voorzitter van StreekFonds Krimpenerwaard.

“Een tijdje geleden besloot ik om meer te gaan fietsen”, vertelt hij. “Als notaris heb je vooral een zittend beroep en de ‘loopmeters’ die ik maak zijn in coronatijd flink afgenomen. Meer bewegen is daarom een must en de fiets een uitkomst!”

“Door het gebied fietsend te doorkruisen heb ik de Krimpenerwaard min of meer herontdekt”, glimlacht Leo van Veen. “De schoonheid ervan is ongekend. De weilanden, het Loetbos, de weidse vergezichten; prachtig én waard om in stand te houden.”

Leo van Veen is al sinds de oprichting bestuurslid van StreekFonds Krimpenerwaard. Vorig jaar volgde hij als voorzitter Rutger Ploum op. “Doel van het StreekFonds is om kleine subsidies te verlenen aan projecten die te maken hebben met behoud en/of versterking van natuur, cultuur en historische waarde van de Krimpenerwaard. Mensen met goede ideeën zijn altijd welkom om bij ons een plan in te dienen en een subsidieaanvraag te doen. In het verleden werd onze ‘subsidiepot’ gevuld met een percentage aan rentewinst van de Rabobank. We zijn nu in een fase van ons bestaan gekomen waarin we zélf geld moeten genereren. Gelukkig hebben we een mooi aantal trouwe donateurs. De komende periode willen we méér mensen uitnodigen om een bescheiden financiële bijdrage aan StreekFonds Krimpenerwaard beschikbaar te stellen. Het bedrijfsleven zal worden benaderd om het StreekFonds te sponsoren. Wanneer de corona-crisis achter de rug is gaan we daar vol mee aan de slag, maar wie in de tussenliggende tijd zijn of haar betrokkenheid bij al het moois van de Krimpenerwaard wil tonen in de vorm van een donatie of sponsorschap is uiteraard van harte welkom. Op onze website www.streekfondskrimpenerwaard.nl is er alle informatie over te vinden.”