vrijdag, 23 oktober 2020 08:21

Blij met onze webmaster Christian van den Berg

Webbeheerder Christian van den Berg 

Christian van den Berg is geen persoon die graag op de voorgrond treedt. Noem hem maar gerust bescheiden. Toch is hij voor StreekFonds Krimpenerwaard een belangrijke kracht, want de in Lekkerkerk woonachtige vrijwilliger beheert onze website.

“Dat doe ik met veel plezier”, zegt hij. “Ik ben sowieso gek op de Krimpenerwaard met al zijn mooie dorpjes en natuur. Ik trek er dan ook graag op uit op de fiets. De Schaapjeszijde en het veenweidengebied bij Gouderak zijn mijn favoriete plekjes. Daarnaast kan ik erg genieten van de Vlist en de stad Schoonhoven met zijn rijke historie.”

Christian van den Berg (38) kwam met StreekFonds Krimpenerwaard in aanraking, nadat hij in de krant een oproep had gelezen waarin een webmaster gevraagd werd. “Sindsdien houd ik de website bij en zorg ik ervoor dat deze probleemloos draait. Ik ben daarnaast actief voor de Historische Vereniging ‘Lekkerkerk door de Tijd’. Voor deze organisatie verzorg ik de digitalisering van het archief.”

Betaald werk heeft hij niet. “k ben wel een tijd actief op zoek geweest, maar het lukte me niet een baan te vinden”, vertelt Christian van den Berg. “Ik kreeg simpelweg de kans niet. Mijn psychische kwetsbaarheid heeft daar mee te maken. In mijn tienertijd kreeg ik daar voor het eerst last van. Tot die tijd zat ik op school en deed ik aan voetbal. Vervolgens ging het mis in mijn hoofd. Uiteindelijk leidde dat tot een zware tijd en uiteindelijk een stilstand in mijn ontwikkeling die meer dan tien jaar duurde. Dankzij medicatie kwam ik mijn diepe dalen uit. Ik ben ook weer naar school gegaan en behaalde uiteindelijk een MBO 4 diploma op het vakgebied Administratie.”

Het gaat inmiddels alweer een hele tijd goed met me. Ik heb een leuk huis, een lieve vriendin en voel me prettig. Daarnaast vind ik het fijn dat ik in het vrijwilligerswerk van betekenis kan zijn voor onder andere het StreekFonds. Ik beleef daar veel plezier aan.”