vrijdag, 27 november 2020 21:17

StreekFonds enthousiast over Beweegroute Haastrecht

Webbeheerder Christian van den Berg


Het bestuur van StreekFonds Krimpenerwaard heeft ‘Beweegroute Haastrecht’ aangemerkt als een project dat zij graag wil ondersteunen. De mensen achter De Beweegroute krijgen binnenkort een bedrag overgemaakt waarmee ze het voor de Krimpenerwaard unieke project verder kunnen vormgeven.

“Doel van de Beweegroute is om ouderen te stimuleren om meer te bewegen”, vertelt Jolanda Gerbrandts, die als welzijnsconsulente van Stichting SWOK één van de trekkers van het project is. “Het idee van Beweegroute Haastrecht is afkomstig van een Caesar-therapeute Anita Thuis en fysiotherapeute Marije Bosboom. Landelijke zijn er al een aantal van dergelijke routes, waarbij de deelnemers een circuit krijgen voorgeschoteld met bewegingsoefeningen die op stoeptegels zijn afgebeeld. In eerste instantie keken we of dat ook voor ons interessant was, maar we hikten erg aan tegen de kosten. We besloten het daarom op onze manier te doen: met ‘verkeersborden’ waarop in mozaïek de oefeningen te zien zijn. Dat ziet er, vinden wij, een stuk mooier uit en is minder onderhoudsgevoelig. We vonden Josefien Versteeg bereid om een grafisch ontwerp van de in totaal elf borden te maken. Marlinda Weijers gaat ‘mozaïekend’ aan de slag.”

Om het project ook financieel rond te krijgen werd een beroep gedaan op gemeente Krimpenerwaard en een aantal fondsen, waaronder StreekFonds Krimpenerwaard. “En nu is er groen licht om het project echt uit te rollen”, weet Jolanda Gerbrandts. “Het circuit heeft een totale wandellengte van 1.2 kilometer. De oefeningen kun nje zowel individueel als in een groepje uitvoeren. We verwachten dat de officiële opening in mei/juni van 2021 gaat plaatsvinden. Eén ding is zeker: we hebben straks een unieke Beweegroute, waar we nu al trots op zijn. We hopen dat er heel veel ouderen gebruik gaan maken van deze laagdrempelige voorziening. StreekFonds Krimpenerwaard bedanken we voor het vertrouwen én de donatie. We gaan er iets moois van maken. Om te beginnen in Haastrecht en later wellicht in meer kernen van de Krimpenerwaard.”