vrijdag, 11 december 2020 18:46

Rosalin Vermeulen is verliefd op de Krimpenerwaard

Webbeheerder Christian van den Berg

 

Rosalin Vermeulen leerde de Krimpenerwaard goed kennen toen ze vanaf 2014 voor haar werkgever Rabobank Hollandse IJssel in het gebied ging werken. “Vanaf dat moment ben ik verliefd geworden op het landschap en de dorpen”, zegt ze.

“Niet alleen de polder, maar ook het Loetbos en de diversiteit in vogels spreken me aan. Als ik er rondrijdt of wandel bekruipt me steeds een soort ‘vakantiegevoel’. Heel apart en buitengewoon prettig en ontspannen. Ik kom ook graag in het Loetbos met mijn driejarige zoon. Met name de speelroute met ‘de mol’ en de vele klim- en klauterfaciliteiten vindt ie prachtig. Laarsjes aan en gaan! Heerlijk!”

Rosalin Vermeulen is namens Rabobank alweer een aantal jaren betrokken bij StreekFonds Krimpenerwaard. Ze doet en denkt met bestuur mee namens de bank. “Een aantal jaren daar voor was Rabobank één van de initiatiefnemers om het StreekFonds op te zetten”, vertelt ze. “Toen mij gevraagd werd om namens de bank aan te schuiven bij het bestuur, was ik meteen enthousiast.  En dat ben ik nog steeds. Wat mij enorm aanspreekt in het StreekFonds is dat we écht iets kunnen betekenen in en voor de Krimpenerwaard! En dat dan ook nog eens op verschillende terreinen, variërend van natuur en cultuur, tot en met mooie educatieve projecten waar kinderen bij betrokken zijn. In de loop der jaren zijn er veel mooie initiatieven door het StreekFonds ondersteund. De Vlinderidylle en het Krimpenerwaards Jeugdpaspoort vond ik er uitspringen. Geweldige initiatieven die hun succes bewezen hebben.”

De band tussen RaboBank Hollandse IJssel en StreekFonds Krimpenerwaard is nog altijd hecht. “Een belangrijk deel van de gelden die het StreekFonds mag besteden aan projecten wordt beschikbaar gesteld door de ledenraad van Rabobank Hollandse IJssel”, legt Rosalin Vermeulen uit. “Elk jaar rolt daar een bedrag uit dat kan worden ingezet voor mooie en zinvolle projecten. Daarnaast is het StreekFonds afhankelijk van donaties en sponsoring door inwoners van de Krimpenerwaard en daar gevestigde bedrijven. Elke bijdrage wordt besteed aan ons eigen gebied. Daar word je toch blij van met z’n allen!?”