donderdag, 11 februari 2021 13:10

Hans Vogelaar houdt van het ‘platte land’

endewinnaarszijn
Hans Vogelaar is een echte Krimpenerwaard-liefhebber. “Een prachtig gebied”, zegt hij, staande bij het Geerpad aan het eind van de Schoonouwenseweg. “Dit is mijn favoriete locatie. Vanaf hier heb je een weids uitzicht over de polder; het letterlijk ‘platte land’ en kun je in de verte Schoonhoven, Bergambacht, Stolwijk, Gouda en Haastrecht zien liggen. Machtig mooi, hè.”

We geven het meteen toe: dit verstilde en voornamelijk onbebouwde stukje Krimpenerwaard heeft alles wat je als fietser en wandelaar wenst. We lopen dan ook graag een stukje mee met Hans Vogelaar, Bergambachtenaar én penningmeester van StreekFonds Krimpenerwaard. “Ik ben in 2015 gevraagd of ik wilde toetreden tot het bestuur. Dat leek me een prima idee omdat ik het StreekFonds een warm hart toedraag. Zelf vind ik het leuk om via deze stichting wat terug te doen voor het gebied waar ik ben opgegroeid, woon en van geniet: de Krimpenerwaard. Het StreekFonds bewijst daarnaast zijn nut in deze regio, door lokale en regionale initiatieven te omarmen en met een financiële bijdrage te ondersteunen.”

Hans Vogelaar mag er graag per fiets op uittrekken voor een rondje Bergambacht-Gouda- Haastrecht-Vlist-Schoonhoven-Bergambacht. “Een tocht van een uur”, weet hij. “Ik doe het vrijwel dagelijks. Buiten-zijn is fysiek gezond en het werkt ontspannend op je geest. Ik heb best een pittig jaar achter de rug met een wisseling van baan en alle cortona-perikelen. Fietsen heeft me in alle opzichten geholpen. Ik kan het iedereen aanbevelen. Het is daarnaast een prima manier om de Krimpenerwaard te ontdekken. Die is mooi in elk jaargetijde, kan ik uit ervaring zeggen.”