dinsdag, 15 juni 2021 19:41

StreekFonds support Herman de Man-maand

Lyanne de Laat en Gerda Hoogendijk

 

Er komt een Herman de Man-maand. Van 8 juli tot en met 8 augustus om precies te zijn vinden verschillende activiteiten plaats in onze regio. StreekFonds Krimpenerwaard vindt het een zodanig mooi initiatief dat men heeft besloten een donatie te doen.

Veel mensen kennen Herman de Man als de schrijver van 'Het Wassende water', het boek waarvan de verfilming in de jaren tachtig miljoenen Nederlanders aan de televisie gekluisterd hield. Wat niet iedereen weet is dat de als Salomon Herman Hamburger geboren auteur van literaire streekromans jaren doorbracht in de Krimpenerwaard, Lopikerwaard, Gouda, Woerden en Oudewater. Voor Lyanne de Laat en Gerda Hoogendijk waren dát gegeven én het intrigerende leven van de schrijver de reden om de Herman de Man-maand te gaan organiseren.

Tijdens de Herman de Man-maand worden belangstellenden meegenomen in het leven en het oeuvre van Herman de Man. Op het programma staan onder meer wekelijkse vertellingen van Stella Speksnijder en Gerda Hoogendijk, een koetsen- en oldtimer trekkerrit door de Krimpener- en Lopikerwaard, een bezoek aan de filmset van Het Wassende Water in Cabauw, een expositie, de opvoering van een eenakter in het kader van de Man's boek Visserslatijn, vijf fietsroutes die het land van Herman de Man doorkuisen, lezingen van De Man-biograaf Gé Vaartjes en cultuurhistoricus Arien Heering, een Gouds arrangement, een trekvaart van Oudewater naar Hekendorp, stadswandelingen door Schoonhoven, IJsselstein, Gouda en Oudewater, een schrijfwedstrijd, de voordracht van gelegenheidsgedichten en een Herman de Man-dictee op 28 juni.

Voor meer informatie: kijk op de website www.hermandeman.nl en/of op facebook.com/HermandeManschrijver