zondag, 16 januari 2022 12:51

Het Midzomeravondconcert 2022: Onze donatie meer dan waard!

Het Midzomeravondconcert

 

Je mag het Midzomeravondconcert in de tuin van de IJsseldijkkerk in Krimpen aan den IJssel als gerust als ‘een traditie’ bestempelen. Bij de voorgaande drie edities was de publieke belangstelling groot, de muziek prachtig en de sfeer feeëriek.

“Dat hopen we op 11 juni 2022 weer mee te mogen maken”, zegt Ries Jansen, lid van muziekvereniging Concordia en nauw betrokken bij de programmaleiding van het evenement, dat Concordia samen met Stichting IJsseldijkconcerten organiseert.

3 350De twee meest recente Midzomernachtconcerten moesten worden afgelast om elk risico met betrekking tot corona te mijden. Ries Jansen en zijn medevrijwilligers hopen dat de 2022-editie wél kan doorgaan. “We zijn inmiddels met de voorbereiding begonnen”, vertelt de oud-burgemeester van Krimpen aan den IJssel. “Daar maken allerlei elementen deel van uit.Uiteraard worden er kosten gemaakt om zo’n avond op touw te zetten. Een groot deel daarvan wordt gelukkig bekostigd uit fondsen, waaronder StreekFonds Krimpenerwaard dat ons weer een mooie donatie heeft toegezegd. Daarnaast wilden we uiteraard een mooi programma samenstellen. Niet alleen het voortreffelijke concertorkest van Concordia is op 11 juni te zien en te horen, er zijn ook prachtige gastoptredens van professionele solisten van hoog niveau. Dankzij de uitstekende samenwerking met de stichting IJsseldijkkerkconcerten en mede initiatiefnemer Huib Neven, die het concert gebruiken als afsluiting van hun gerenommeerde concertserie. Het amateurorkest zal worden geleid door Rob Sloekers. De setting van het concert in de sfeervolle tuin van de IJsseldijkkerk doet de rest! Het publiek heeft gratis toegang tot het concert. Ook is er de mogelijkheid om tijdens het concert tegen betaling een hapje en drankje te gebruiken in de tuin. De vorige keer hadden we daarvoor zo’n 130 reserveringen.”

Ries Jansen kan, geeft hij onmiddellijk toe, enorm genieten van het fenomeen Midzomernachtconcert. “In de Scandinavische landen is het vieren van de langste nacht van het jaar een nationale happening”, weet hij. “Maar ook in Nederland hebben we er mooie ervaringen mee. Midzomernachtevenementen zijn in het oosten des lands al jaren een begrip. In Krimpen laten we zien dat we dat ook ‘in het westen’ kunnen. In Krimpen aan den IJssel om precies te zijn, speciaal; gericht op iedereen uit Krimpen en omgeving die een toegankelijk klassiek tuinconcert én ‘het feest der herkenning’ kan waarderen!”