zondag, 16 januari 2022 13:06

StreekFonds-bijdrage voor Streekwinkel Krimpenerwaard

Proeverij Streekwinkel Krimpenerwaard

 

StreekFonds Krimpenerwaard ondersteunt de sociale initiatieven van Streekwinkel Krimpenerwaard met een donatie. De donatie wordt besteed aan het organiseren van activiteiten voor onder meer ouderen en mensen met een GGZ-achtergrond. Streekwinkel denkt aan het opzetten van gezellige bijeenkomsten, een repair-café, workshops en lezingen.

“We zijn erg blij met de toezegging van het StreekFonds”, reageert Corine de Hay, initiator van Streekwinkel Krimpenerwaard enthousiast én de vrouw achter NetWERK Krimpenerwaard, een oriëntatie- en trainingstraject voor mensen die door tegenslag of andere belemmeringen ongewild veel thuis zijn, maar graag willen re-integreren in (vrijwilligers)werk. “Streekwinkel Krimpenerwaard sluit daar mooi op aan.”

Het idee om de streekwinkel op te zetten ontstond zo’n twee jaar geleden. “Ik zocht vanuit NetWERK een plek waar mensen in een beschutte omgeving vrijwilligerswerk konden gaan doen”, gaat Corine de Hay terug in de tijd. “Punt was dat een bepaalde groep tussen wal en schip viel. Reden genoeg dus om iets passends te creëren. Het opzetten van een streekwinkel biedt een mooie variatie aan facetten: de winkelfunctie bijvoorbeeld, maar ook zaken als bestellen, transport en werk op kantoor. Daarnaast kun je op deze locatie allerlei sociale activiteiten ontplooien.”

Het is het doel van Corine de Hay om van Streekwinkel Krimpenerwaard op niet al te lange termijn een ‘echte’ winkel te maken met dagelijkse openingstijden. Vooralsnog fungeert Streekwinkel-onderkomen De Schakel in Bergambacht alleen nog als afhaalpunt op vrijdagmiddagen van 14.00 uur tot 17.00 uur. Op die tijden kunnen mensen er terecht om hun bestellingen af te komen halen. Bestellen kan heel eenvoudig via de website www.streekwinkelkrimpenerwaard.nl. “We verkopen een veelheid aan producten”, vertelt Corine de Hay. “Tachtig procent daarvan is direct afkomstig van leveranciers uit de Krimpenerwaard. Daarbij moet je denken aan kaas, vlees, honing, jam, melk, eieren, yoghurt, groente en fruit, kruiden, pesto en sauzen. Al deze producten zijn puur natuur én afkomstig van leveranciers uit de eigen regio. Qua prijsniveau bevinden we ons gemiddeld op het A-merken niveau van de grote supermarkten. Soms zijn we net iets duurder, maar daar heb je dan wel wat voor: een heerlijk, gezond product waarvan je precies de herkomst weet. Steeds meer mensen waarderen dat.”

Tot haar genoegen constateert Corine de Hay dat de klantenkring van Streekwinkel Krimpenerwaard groeiende is. Ook is ze erg enthousiast over de betrokkenheid van de lokale en regionale leveranciers. “Dat is een fantastische groep mensen die heel erg meeleven met de Streekwinkel.”, zegt ze. “We hebben met z’n allen een mooie basis gecreëerd. Super fijn.”