maandag, 21 februari 2022 15:08

StreekFonds-support voor nieuwe steiger voetveer

Steiger voetveer Ammerstol

 

Het voetveer tussen Ammerstol en Groot-Ammers mag zich in een flinke populariteit verheugen bij wandelaars, dagjesmensen, toeristen en mensen die de Lek willen oversteken om bekenden en/of familie willen bezoeken.

De aanleg van een nieuwe steiger gaat de aantrekkingskracht verder vergroten, weet Gerjo Goudriaan, voorzitter van Cultureel Contrast, de stichting die het met vrijwilligers bemenste  voetveer runt. “Een van de twee huidige steigers is voor passagiers met bijvoorbeeld een fiets, best lastig toegankelijk”, zegt ze. “Dat geldt zéker voor mensen met een relatief zware E-bike. Daar komt nog eens bij dat een aantal van onze vrijwilligers ook niet meer tot de jongsten behoren. Ook voor hen is een steiger zonder trap gemakkelijker te belopen.”

Om een nieuwe steiger te kunnen bekostigen investeerde de stichting eigen geld, werd de fooienpot aangesproken en benaderde men sponsors en fondsen waaronder het StreekFonds Krimpenerwaard, dat zich meteen enthousiast toonde over het initiatief. Immers een goed bereikbaar voetveer past uitstekend bij de doelstellingen van het StreekFonds, die immers natuur en cultuur van het gebied niet alleen wil behouden maar ook stimuleert.”

“Wat mij enorm aanspreekt aan StreekFonds Krimpenerwaard is dat men écht betrokkenheid toont met én een bijdrage levert aan dit mooie gebied”, zegt Gerjo Goudriaan. “En men doet dat langs korte lijnen. Al snel nadat we de aanvraag hadden ingediend, werd er over vergaderd en kregen we een reactie. Ik vind dat geweldig. We zijn erg blij met de donatie van 1000 euro. Die brengt de nieuwe steiger dichterbij. Op Tweede Paasdag gaat het voetveer voor het eerst weer varen. Daarnais het in het seizoen elke zondag van 11.00 tot 17.00 uur beschikbaar voor elke wandelaar of fietser die graag over wil varen.”