dinsdag, 26 april 2022 09:54

Met ‘Aan de Bak’ kernen in om mensen te ontmoeten

Met ‘Aan de Bak’ kernen in om mensen te ontmoeten

Met project ‘Aan de Bak’ willen Stichting WelZijn Krimpenerwaard, Uitjes langs de Lek en de Streekwinkel Krimpenerwaard de wijken intrekken om korte ontmoetingsmomenten aan de bak (van de bakfiets) in de buitenlucht voor (kwetsbare) inwoners te organiseren.

Vrijwilligers zorgen dat de bakfiets gevuld is met warme koffie en thee met een lekkernij, en dat er stoeltjes zijn om met inwoners onder het motto ‘Bakkie Leut’ een gesprek aan te gaan.

StreekFonds Krimpenerwaard support ‘Aan de Bak’ met veel plezier en heeft besloten een donatie te doen van 500 euro als steuntje in de rug voor de aankoop van de bakfiets. Samen met andere donaties (van onder meer Rabobank en Montagne Stichting werd het mogelijk om de bakfiets aan te schaffen. “Op donderdag 12 mei gaan we voor de eerste keer op pad”, vertelt Inge Bonhof namens de organisaties achter ‘aan de Bak’.”We zijn dan van 14.00 uur tot 15.30 uur in het Baanderspark in Lekkerkerk om iedereen die dat leuk vindt te verwennen met een ‘bakkie leut’. De bakfiets is inmiddels gereed voor gebruik. Het is bedoeling om na de try-out regelmatig de kernen te bezoeken en daar mensen te ontmoeten. We hebben er erg veel zin in!”