zaterdag, 21 mei 2022 07:24

Agnita Rolleman is weer van de partij!

IMG 20220413 WA0013

Agenita Rolleman is weer van de partij!

 

Agnita Rolleman is fan van ‘Op Stap in der Streek’, het wandelsportevenement van StreekFonds Krimpenerwaard en WSV Op Stap. “Ik heb vorig jaar meegedaan aan de eerste editie en ben van plan om dit jaar weer van de partij te zijn”, zegt de Lekkerkerkse. “Het leuke van ‘Op Stap in de Streek’ is dat je zélf bepaalt wanneer je de routes van 5- of 10 kilometer loopt. Dat geeft veel vrijheid.”

Vorig jaar nam Agnita deel aan álle achttien routes. “Ik dacht dat ik de Krimpenerwaard goed kende, maar heb tijdens de ‘Op Stap’ wandelingen heel veel nieuws ontdekt”, zegt ze. “Was  verrassend en ik heb er enorm van genieten. Ik ben benieuwd wat er dit keer op het programma staat aan routes. Tussen 7 mei en 2 juni hoop ik het te ervaren!”

Pakweg tien jaar geleden had Agnita Rolleman nooit kunnen bevroeden dat ze zoveel plezier zou beleven aan wandelen. “Ik deed altijd veel aan hardlopen, heb ook twee marathons achter mijn naam staan”, vertelt ze. “Wandelen vond ik vroeger wat ‘tuttig’, maar daar ben ik inmiddels helemaal; van teruggekomen! Het is zo geweldig leuk! Sinds ik deze nieuwe hobby heb ontdekt, ga ik er helemaal in op. Ik trek er regelmatig op uit om wandelend nieuwe gebieden te ontdekken. Recent heb ik een route van dertig kilometer in de Betuwe gelopen. Wat een schitterend gebied! Ook was ik pas op pad in  en rond het Abtwoudse Bos in de buurt van Delft; een wandeltocht van zo’n 15 kilometer en heb ik de omgeving van De Bilt, het strand bij Monster en de Amsterdamse Waterleidingduinen gebied  verkend. Wat een schitterend gebied. Veel herten gezien ook!”

Nieuwe plannen zijn inmiddels in de maak, verzekert Agnita Rolleman ons. Een 100 kilometer lange wandeling (in vier etappes) door het Zuid-Limburgse heuvellandschap bijvoorbeeld. Ook de 80 kilometer lange Kennedy Mars staat op het verlanglijstje. En uiteraard ‘Op Stap in de Streek’, lekker dichtbij huis. “Ik heb er weer zin in! En met mij vele honderden andere mensen. Vorig jaar kwam ik er onderweg door de Krimpenerwaard heel wat tegen. Ik herkende ze aan hun groene Óp Stap/StreekFonds’ rugtasjes. Zo leuk! Gaat dit jaar ongetwijfeld weer gebeuren!”