Film ‘Polder, overleven in de Krimpenerwaard’

film overleven in kw

De Krimpenerwaard is het grootste aaneengesloten 'slagenlandschap' van Nederland en heeft een unieke historie. Het huisvest een enorme schat aan flora en fauna, belangrijke rustgebieden voor weidevogels en het is een typisch polderlandschap waar Nederland bekent om staat. Met 'Polder' wil de filmmaker Edwin Haighton uit Krimpen aan de Ijssel een uniek stukje Nederland onder de aandacht brengen.

De film volgt de loop van de seizoenen, op deze manier zien we alle karakters, zoals de buizerd, de haas en de zilverreiger 'opgroeien'. De hele levenscyclus komt aan bod, van het baltsen en paren in winter en lente, nestelen en geboorte in lente en zomer tot het vertrekken van de zomergasten en het overleven in de herfst en winter.

De beelden worden begeleid met een sterke voice-over, afgewisseld met muziek, samen met sfeerbeelden en timelapse-film van het landschap. De film zal winter 2015 worden uitgezonden op Omroep West.

Als het benodigde budget gehaald is, dan zijn er nog een aantal Extra’s om uit te werken.
Bij het na bewerken van de film zal er een grote hoeveelheid beeld ongebruikt blijven. Om dit niet verloren te laten gaan wil de filmmaker hier kleine filmpjes van maken, die ieder een kort verhaaltje vertellen over de wat minder bekende dieren in de waard. Ook wordt er gedacht aan een lespakket bij de film voor op scholen en jongerenverenigingen; een quiz voor achteraf, uitleg om zelf wild te spotten, een vogelwijzer en een fietstocht langs de verschillende filmlocaties, met een kaartje welke dieren waar te vinden zijn.

Edwin Haighton ‘Sinds afgelopen winter ben ik begonnen aan deze natuurdocumentaire over onze Krimpenerwaard. Ik wil een film maken in de geest van de BBC documentaires van David Attenborough en De Nieuwe Wildernis, waarbij aan de hand van een goede voice-over en sfeervolle muziek de verhalen worden verteld van de dieren die er leven. Om te laten zien hoe mooi het gebied is en om bewustwording en respect te creëren voor de dieren die er leven.Om aandacht te trekken en sponsoren te kunnen overtuigen heb ik deze promotie trailer gemaakt: 

(link naar website van video: https://vimeo.com/148940827)

Deze is lovend ontvangen. Binnen een dag waren de beelden 70.000 keer bekeken!

Gevraagde investering vanuit het StreekFonds: € 3000,-

overlevenindekrimpenerwaard overlevenindekrimpenerwaard1


 
 

Media