Rotondekunst Ouderkerk

torenrotonde

 

De Vereniging Krimpener KunstWaard wil de dorpskern Ouderkerk een aantrekkelijke en herkenbare afslag geven. Daarom komt er een historisch herkenbaar kunstwerk op de rotonde aan de N210.

Het kunstwerk verbeeldt de toren van de oude kerk, waarnaar Ouderkerk genoemd is. Met een duidelijk herkenningspunt valt de afslag niet te missen!
De naam van het IJsseldorp Ouderkerk a/d IJssel verwijst naar de Oude Kerk. In de 12e eeuw was het dé moederkerk voor het dorp en omgeving. De Vereniging Krimpener Kunstwaard heeft het initiatief genomen een kunstwerk te laten maken dat refereert aan de Oude Kerktoren. Het kunstwerk is een opvallende open stalen constructie van 8 meter hoog. Passerende automobilisten kunnen ongehinderd de situatie op de rotonde blijven overzien door de open structuur.Het ontwerp is van de hand van beeldend kunstenares Louky Scheltema en industrieel ontwerper Eduard Duijnstee.

Louky Scheltema vertelt enthousiast over hoeveel mensen meewerken aan de realisatie: ‘Een kunstwerk op een rotonde neerzetten, doe je niet zomaar, daar zijn veel instanties bij betrokken en regeltjes aan verbonden. Daar is ook veel geld voor nodig. Ondernemers en inwoners van Ouderkerk hebben door middel van crowd-funding meer dan €10.000,- bijeen gebracht. Geweldig! En allerlei ondernemers bieden hulp en materiaal aan voor de fundering, de constructie en de plaatsing. Zo wordt het echt een kunstwerk van ons allemaal’.

Gevraagde investering vanuit het StreekFonds: € 2000,-