Overhandiging Kansenboek Zwarte Stern aan de Krimpenerwaard

kansenboek zwarte stern

 

Op vrijdag 29 september aanstaande vindt van 13:00 tot 14:30 uur de overhandiging plaats van het Kansenboek Zwarte Stern aan de Krimpenerwaard. Wethouder Pieter Neven zal het Kansenboek in ontvangst nemen in de Werkschuur van het Zuid-Hollands Landschap, Schaapjeszijde 4 , 2935 CK in Ouderkerk aan den IJssel.

Het gaat goed met de zwarte stern in de Krimpenerwaard! Dankzij de inspanningen van natuurbeheerders, boeren en veel enthousiaste vrijwilligers namen de aantallen broedparen in de afgelopen jaren flink toe. En als het goed gaat met de zwarte stern, gaat het goed met de Krimpenerwaard. Want als de zeldzame trekvogel zich ergens thuisvoelt, is dat omdat de kwaliteit van de natuur en het water goed is.

En het goede nieuws is: het kan nog beter! Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van ons landschap top blijft, presenteren we het Kansenboek Zwarte Stern. Het StreekFonds steunde de productie van dit Kansenboek. Daarin staan concrete plannen (kansen) om de kwaliteit van natuur en landschap nog sterker te verbeteren. Plannen die gemeenten, fondsen, boeren, beheerders en anderen met elkaar kunnen oppakken. Samen gaan we op voor 250 broedpaartjes in 2025 en voor toplandschap in de Krimpenerwaard!!

Het Kansenboek werd opgesteld door Rudi Terlouw (ecoloog), Jan van der Winden (ecoloog en onderzoeker) en Jan de Jong (beleidsadviseur) na uitgebreid overleg met StreekFonds Krimpenerwaard, Agrarisch Collectief Krimpenerwaard en Stichting Weidehof, Natuurcooperatie Krimpenerwaard, Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Oasen, Dunea, Gemeente Krimpenerwaard, Provincie Zuid-Holland en Programmabureau Veenweiden Krimpenerwaard.

Meer informatie over het Kansenboek