Nieuwe FOODkaart Krimpenerwaard

 Nieuwe foodkaart kw

 

Er komen nog steeds boeren, tuinders en ambachtelijke producenten van mooie producten bij in de Krimpenerwaard. Zoals wild uit de polder, honing van de hennepakkers, cranberry's en kakelverse scharrel eieren. Daarom is de FOODkaart Krimpenerwaard 2017 ge-update en een nieuwe editie uitgebracht. Het StreekFonds steunde de ontwikkeling en productie van de FOODkaart.

Proef de Krimpenerwaard

De kaart is een initiatief van de Stichting Promotie Krimpenerwaard en maakt deel uit van het promotieproject ‘Proef de Krimpenerwaard’. Onder deze noemer werd in juni 2016 een foodfestival georganiseerd, in de tuinen van het Streekmuseum Krimpenerwaard.

Duurzaam en dichtbij

Met de Foodkaart hoopt de stichting meer bekendheid te geven aan streekproducten. Dat is goed voor de lokale en regionale economie en past bij de moderne wens om voedsel duurzaam en dichtbij te produceren en consumeren. De kaart geeft een handig overzicht van streekbedrijven, en is ook goed te gebruiken als kaart voor een leuke fietsroute.

Partners

De 'Foodkaart' werd ontwikkeld onder leiding van Arieke Mijnlieff van de Stichting Promotie Krimpenerwaard. De kaart kwam tot stand met steun van de gemeente Krimpen aan den IJssel, gemeente Krimpenerwaard, de Rabobank en het Streekfonds.

De folder is meegegaan in de streekkerstpakketten van lokale ondernemers en ligt inmiddels ook in bibliotheken en belangrijke toeristische plekken. Hij kan ook gedownload worden op de website van Proef de Krimpenerwaard: Foodkaart 2018.